Mooie armband kado gekregen van mijn kids

Whooo…. voor mijn verjaardag een super mooie armband kado gekregen van mijn kinderen.

Vintage armbanden worden gekoesterd en bewonderd door dames over de hele wereld. Een vintage armband is een slimme investering en een onvergetelijk cadeau. Ze zijn zeker een verademing in vergelijking met de alledaagse, in massa geproduceerde stukken van vandaag, die schaal, vakmanschap en aandacht voor detail delen die helaas ontbreken bij de meerderheid van hun moderne tijdgenoten.

Art Deco-armbanden zijn nu net zo modieus als altijd. Witgoud en platina waren in de jaren dertig erg in zwang en gezien de hedendaagse voorliefde voor witte metalen, en art-deco-armbanden zijn ze gewoonweg verbluffende accessoires met hun tijdloze elegantie en stijl.

Antieke armbanden kunnen alleen maar in waarde stijgen naarmate ze schaarser en schaarser werden. En een antieke armband is daarom een ​​uitstekende investering voor de toekomst en een mooi ding om te koesteren voor vandaag. Antieke armbanden zijn er in een spectaculaire reeks stijlen en zijn zeer veelzijdig. Imitatiejuwelen uit vervlogen tijden kunnen adembenemende prijzen opleveren, vooral waar ze werden geproduceerd door de beroemde modehuizen, waardoor ze ook een geweldige koop zijn. Voor degenen die meer te besteden hebben, is de diamanten armband altijd een veilige gok, of het nu gaat om een ​​nestje of om indruk te maken op die ene speciale persoon. Sommige van de zwaardere armbanden en manchetten, gemaakt van goud en zilver, zijn geweldig om overdag te dragen en voegen een vleugje stijl toe. Er zijn antieke armbanden op de markt met elk juweel dat een meisje zich kan wensen en van elk metaal gemaakt in elke denkbare stijl. Er zijn massa’s armbanden en armbanden op de markt voor elke smaak en elk budget, of het nu een traktatie voor jezelf of een geliefde is.

Retro armbanden zijn zeer modieus gezien de huidige trend voor vintage mode. Een armband uit de jaren 40 of 50 hoeft niet duur te zijn, maar is een geweldige investering voor de toekomst.

De armband was eigenlijk een van de vroegste vormen van versieringsvoorwerpen. Ze waren enorm populair in de Romeinse en oude Egyptische en Griekse tijd. Tijdens deze tijdperken werden ze meestal gemaakt van goud. Het is eigenlijk een weinig bekend feit dat in deze tijden, in ieder geval in het Midden-Oosten, zilver eigenlijk waardevoller was dan goud. Helaas, vanwege de gevoeligheid van zilver voor aanslag, zijn er nog maar heel weinig oude zilveren armbanden over, hoewel er enkele prachtige goudstukken zijn en worden ontdekt.

De mode van de armband werd enigszins gesubsidieerd, vooral in Groot-Brittannië en Europa, tijdens de middeleeuwen. De trend voor kleding in deze tijd was lange mouwen, die deze vorm van sieraden natuurlijk zou verbergen. In deze tijd, en misschien wel nu, waren sieraden net zo goed een uiting van iemands sociale status en rijkdom. Ringen en halsveters waren een veel effectievere manier om hiermee te pronken, en daarom nam de populariteit van armbanden af.

In het Georgische tijdperk schoten armbanden en armbanden in populariteit toen de mouwlengtes weer korter werden. Het gebruik van edelstenen werd geleidelijk meer en meer in de mode waarbij meer ongebruikelijke edelstenen werden gebruikt, zoals koraal, lapis lazuli en maansteen. In het Victoriaanse tijdperk werd de massieve armband steeds populairder. Er komen vandaag enkele prachtige stukken op de markt, geëtst met ingewikkelde bloem- en wijnbladerenontwerpen en afgewerkt met een klassieke gouden gesp.

Het Art Nouveau-tijdperk leidde tot een fascinatie voor de flora en fauna en alle natuurlijke dingen. Libellen, lieveheersbeestjes, vlinders en pauwen zijn slechts enkele van de wezens die veel worden gebruikt in ontwerpen die armbanden en armbanden uit deze tijd sieren. Met de komst van de Egyptische heropleving sierden slangen en scarabeeën veel sieraden. Na het begin van de Art Deco-beweging en de populariteit van de mouwloze feestjurk met de beruchte ‘flappers’, keerde de slavenarmband weer terug in de gunst. Af en toe kruipen er enkele prachtige stukken op de markt, die deze periode belichamen, met prachtige strakke ontwerpen en geometrische patronen, handig vervaardigd uit het platina en witte goud dat tegenwoordig zo geliefd is, en rijkelijk bezet met kleurrijke juwelen en sprankelende diamanten.

Kijk ook eens op Amsterdam Vintage Jewels voor meer ideeën