Nieuwe bomen gekocht voor mijn tuin

Bomen zijn vaak een belangrijk onderdeel van een landschapsontwerp. Bijzondere, ongebruikelijke bomen die in landschapsarchitectuur worden gebruikt, worden vaak sierbomen genoemd. Ze zijn geplant om het uiterlijk van het ontwerp te verbeteren. Veel bloeiende bomen worden als sierbomen beschouwd, evenals bomen met interessante schors, bladeren, structuur en geur. Veel boomsoorten worden ook gebruikt in landschapsarchitectuur voor schaduw, privacy of als achtergrond.

Neem voordat u een boom koopt even de tijd om uw algehele landschapsontwerp in kaart te brengen. Dit zal u helpen beslissen welke soorten u nodig heeft en waar u ze gaat planten.

Onthoud dat bomen een investering zijn. Praten met een boomverzorger met grote bomen is de beste manier om de informatie te krijgen die nodig is om de ideale bomen voor een bepaald landschap te kiezen. Boomleveranciers of kwekerijen weten op basis van behoefte en locatie welke het beste zal groeien. Het raadplegen van een expert kan geld besparen door kostbare fouten te voorkomen.

Hier zijn nog enkele tips voor het kopen van bomen voor uw landschap.

Maak om te beginnen uw landschapsplan. Elk landschapsproject brengt kosten met zich mee, groot en klein. Door een landschapsplan voor de lange termijn te ontwikkelen, kunt u uw algemene doelen bereiken en tegelijkertijd de financiële impact minimaliseren. Ook kunt u eventuele wijzigingen doorvoeren voordat u naar een nieuwe inkoop- en plantfase gaat. Voorkom backtracking en vast komen te zitten in een ‘één stap vooruit, twee stappen terug’ situatie door een goed landschapsplan te hebben.

Zorg ervoor dat u bij het ontwikkelen van uw plan weet wat voor soort grond u op uw eigendom heeft. Veel boomsoorten hebben hun eigen bodemvereisten. Planten in grond die het meest geschikt is voor de boom, zal helpen om zijn kracht en gezondheid te behouden. De meeste inheemse bodemsoorten zijn zand, leem, slib en klei. Sommige bodems hebben een beter vermogen om water vast te houden dan andere. Het bodemtype kan ook van invloed zijn op de beschikbaarheid van voedingsstoffen die de boom nodig heeft voor groei. Drainage en diepte van de grond zijn andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop van een boom.

Uw plantplan moet ook gebaseerd zijn op de grootte van de boom, zowel de hoogte als de diameter, die het beste werkt voor elke plantlocatie. Het snoeien van een boom kan helpen om de hoogte en breedte te behouden, maar kan uiteindelijk de natuurlijke vorm van de boom veranderen. Als de plantplaats zich in de buurt van een oprit bevindt, vermijdt u bomen met lage takken. Bomen die fruit laten vallen, kunnen een probleem zijn als ze in de buurt van zwembaden of waterpartijen worden geplant. En vergeet mogelijke interferentie met hoogspanningsleidingen niet als uw boom een ​​hoge boom is. Het soort boom dat je in de buurt van nutsvoorzieningen plant, moet goed worden overwogen en onderzocht om teleurstelling in de toekomst te voorkomen als de twee ooit in de war raken.

Als u niet zeker weet welke bomen u moet planten of als u een idee wilt krijgen van hoe bepaalde bomen in uw omgeving zullen groeien, maak dan op verschillende tijdstippen van het jaar een wandeling door uw buurt. Zoek naar bomen die het goed doen, ongeacht het seizoen, evenals eventuele seizoensgebonden boomveranderingen waardoor u uw plan misschien wilt heroverwegen.

Let bij het kopen van een boom goed op de gezondheid van de boom. Tekenen van een slechte gezondheid zijn onder meer verwelkend gebladerte, slechte bladkleur, dode takken, insectenplagen en andere merkbare schade. Indicatoren voor een gezonde boom zijn wortelgroei voor bomen met blote wortel en een stevige grondbal voor bomen met een bal of jute. Als u een boom met een bal of jute koopt, overweeg dan of de kluit de juiste maat heeft voor de boom. Bomen in potten mogen geen grote, cirkelvormige wortels hebben of te groot zijn voor hun container. Een goede bast, stevige maar buigzame bladeren, een rechte stam, een goede afstand tussen de takken en goed verdeelde takken zijn ook tekenen van een gezonde boom.

Als u in het vroege voorjaar een bladverliezende boom koopt, zal deze hoogstwaarschijnlijk inactief zijn. Een manier om de gezondheid van een slapende boom te controleren, is door met uw vingernagel naar groen weefsel te zoeken door aan een buitenste taksegment te krabben.