Wil je rozen kopen? Dit moet je weten!

Rozen zijn prachtige bloemen en het is dan ook niet zo vreemd dat ze immens populair zijn. Een bos prachtige rozen kan iemand echt gelukkig maken en in vrijwel ieder boeket kom je de bloem tegen. Deze bloemen zijn ook in heel veel verschillende kleuren te koop en de kleur die je kiest is afhankelijk van welke boodschap je op de ontvanger wilt overbrengen. Zo heeft iedere kleur zijn eigen betekenis. Wil je deze bloemen kopen en geen flater slaan? Lees dan onze blog met handige tips en trucs!

Rozen om de liefde te verklaren

Heb je een partner die je wilt verrassen met een mooie bos bloemen? Kies dan voor een bos rode rozen. Of een rood boeket met deze bloemen daarin verwerkt. Rood is de kleur van de liefde, maar tegenwoordig is het ook normaal om rode rozen met een andere betekenis aan te schaffen. Je kunt ze ook aan vrienden, collega’s en familieleden geven. Het is namelijk een warme en sfeervolle kleur die niet alleen symbool staat voor liefde. Zelfs op een uitvaart zien we steeds vaker de rode roos tevoorschijn komen.

Bloemen voor op een eerste date

Rood staat dus voor liefde, maar een bos rode rozen geven op een eerste date is wellicht niet de beste keuze. Het kan ook een schrikreactie teweegbrengen. Dan kun je beter kiezen voor een bos met paarse of roze rozen. Deze kleuren stralen namelijk warmte uit en je geeft er eigenlijk mee aan dat je iemand interessant vindt. Zonder daar gelijk een liefde aan te koppelen. Dus ook voor andere gelegenheden kun je prima roze of paarse bestellen.

Rozen voor een vriend of vriendin

Wil je een vriend of vriendin iets geven, omdat ze altijd voor je klaarstaan of gewoon, omdat je ze lief vindt? Ga dan voor een mooie bos gele rozen. In het verleden stond geel voor ontrouw en jaloezie, maar die reputatie is al flink achterhaald. Tegenwoordig staat het voor vriendschap en koestering en met een mooie bos gele bloemen zeg je dus eigenlijk dat je een goede vriend of vriendin enorm waardeert.

De juiste kleur voor op een bruiloft

Een bruiloft is in de regel kleurloos. Wat zeggen we nu? De waarheid, want de meeste trouwerijen zijn in het wit gestoken. De bruid loopt in een witte jurk, de venue is vaak licht getint of wit en ook de bloemen zijn doorgaans wit. En wit is natuurlijk geen kleur. Witte rozen zijn de perfecte keuze voor op een bruiloft. Om ze aan het bruidspaar te geven of voor de bruid om te kiezen voor in een mooi en elegant trouwboeket.

Rozen voor op een begrafenis

Een begrafenis of een crematie is natuurlijk een sombere gelegenheid, maar hier hoor ook bloemen thuis. Feitelijk kun je nooit de verkeerde kleur kiezen, want je ziet bij vrijwel iedere uitvaart verschillende kleuren terug. Toch kun je kiezen voor zwarte rozen als je op die manier je respect wilt tonen aan de persoon die je bent verloren.