Een goedkope keuken kopen, hoe doe je dat?

Je hebt een nieuwe keuken nodig. Omdat je huidige keuken bijna van ellende uit elkaar valt of dat je net bent verhuisd en dat de keuken in je woning niet naar jouw smaak is. Nu ga je op zoek naar niet alleen een mooie, maar ook een functionele keuken. Waar je jarenlang plezier van hebt. Toch wil je er ook voor zorgen dat je niet teveel voor een keuken betaalt. Maar hoe kun je kosten besparen en hoe kun je een goedkope keuken kopen? In dit blog geven wij een aantal handige tips en trucs.

Kies het juiste aanrechtblad

Een aanrechtblad is een belangrijk onderdeel in jouw keuken. Het is natuurlijk iets dat in het oog springt en je wilt natuurlijk wel dat het aanrechtblad ook lang meegaat. Nu kun je wel flink op de kosten besparen als je hierin een weloverwogen beslissing maakt. Want een aanrechtblad van kunststof of fineer is een stuk goedkoper dan een aanrechtblad van composiet of graniet. Natuurlijk zorgt een blad van composiet en graniet voor een luxueuzere uitstraling, maar qua levensduur kan een goed onderhouden blad van fineer of kunststof net zo lang meegaan.

Goedkope keuken realiseren door besparen op materialen

Je kunt ook flink op materialen besparen als je een goedkope keuken wilt installeren. Het hoeft niet altijd het duurste materiaal te zijn om tot een mooi eindresultaat te komen. Natuurlijk zal de gemiddelde verkoper altijd adviseren om het duurste materiaal te kiezen, maar dat is niet altijd nodig. Zo kun je bijvoorbeeld voor andere materialen voor keukenkastjes kiezen. Matte varianten zijn immers goedkoper dan hoogglans keukenkastjes. 

Luxe extra’s achterwege laten

Een keuken is voor veel mensen een belangrijke plaats binnen de woning en het moet er niet alleen tiptop uitzien, maar ook functioneel zijn. Toch kun je jezelf afvragen wat je echt nodig hebt. Heb je een gesloten keuken? Is het dan wel nodig om veel extra’s aan te brengen. Is een lade met een soft-close systeem echt wel zo belangrijk om te hebben of heb je die veel duurdere carrouselkast wel echt nodig? En wat te denken van handgrepen of van spoelbakken en kranen? Ook hier kun je flink wat euro’s in besparen als je de juiste keuzes maakt.

Goedkope keuken zelf plaatsen

Logischerwijs kun je enorm veel kosten besparen op de installatie. Natuurlijk is het wel zo prettig dat je een keuken aanschaft en deze vakkundig laat installeren, maar als je een beetje handig bent kun je dit ook prima zelf doen. Zeker wanneer je bij een aanbieder een goedkope keuken bestelt die ook voorgemonteerde keukenkastjes levert. Dan is het plaatsen van een keuken haast een fluitje van een cent. Daarnaast is het ook belangrijk om te zien hoe de prijs van een keuken is opgebouwd. Bij een volledig pakket inclusief montage is het vaak niet duidelijk genoeg hoeveel je nu precies betaalt voor de levering en de installatie. Hier kun je dus flink meer geld voor kwijt zijn dan dat je eigenlijk zou willen. Maak het jezelf daarom makkelijk door te kiezen voor een goedkope complete keuken!