Een keukentrap hout kopen, wat zijn de voordelen?

De keuken is een belangrijke kamer in onze woning en de ene keuken is de andere niet. Je hebt keukens die slim zijn ingericht, maar er zijn ook keukens met hoge keukenkastjes waar je iets lastiger bij kunt. Zeker als je zelf iets kleiner bent. Vaak heb je geen optie om dit te veranderen, omdat je simpelweg de ruimte niet hebt voor een grotere keuken met meer keukenkastjes. Hoe zorg je er dan voor dat je toch bij het bovenste plankje van de keukenkast komt? Een keukentrap hout biedt uitkomst, maar welke voordelen heb je nog meer als je voor deze trap kiest? In onze blog vertellen we er meer over.

Voor meerdere situaties geschikt

Een keukentrap hout is niet alleen geschikt voor in de keuken, maar ook voor op andere plaatsen in het huis waar je hoge kasten hebt staan. Ook in een garage of een schuur kan een keukentrap van pas komen. Omdat keukentrapjes doorgaans handzaam en licht zijn, kun je ze makkelijk inklappen en meenemen. Een keukentrap is ondanks dat de naam het doet vermoeden dus niet alleen handig voor in een keuken.

Duurzame keukentrap hout

Keukentrap hout zijn in verschillende modellen te verkrijgen en doorgaans worden deze duurzame trappen gemaakt van hard hout en behandeld met een lak, beits of olie. Dat zorgt ervoor dat een keukentrapje jarenlang meegaat. Ongeacht hoe intensief je de trap gebruikt. De levensduur van de trap is natuurlijk wel afhankelijk van hoe zuinig je erop bent en hoe intensief het gebruikt wordt. Bij extreem intensief gebruik zal de trap logischerwijs minder lang meegaan. Maar dan hebben we het nog steeds over jaren in plaats van maanden of weken.

Enorme keuze

Het zult je niets verbazen dat je tijdens een zoektocht naar een keukentrap hout tot de ontdekking komt dat er nogal wat keuzes te maken zijn. Vaak heb je keuze uit verschillende afmetingen, kleuren en houtsoorten. Een keukentrap van hardhout is simpelweg de beste, maar ook de duurste keuze die je kunt maken. Toch zijn deze trappen de investering meer dan waard. Niet alleen, omdat je er veel langer mee doet, maar ze zijn ook steviger en dus veiliger.

Een keukentrap hout kun je ook buiten gebruiken

Een stevige keukentrap hout die ook behandeld is met lak, olie of beits kun je prima buiten gebruiken. Door de behandeling is de trap beschermd tegen vuil- en vocht. Verschillende weersomstandigheden zullen weinig tot geen effect hebben op de trap en dat is toch een prettig idee. Even de heg knippen is bijvoorbeeld geen probleem terwijl je de trap ook in een ruimte, zoals een tuinhuis, schuur of garage kunt gebruiken. Zo kom je toch eenvoudig bij hoge planken die je daar hebt hangen of hoge kasten die je er hebt staan. Door het handzame formaat neem je de trap niet alleen gemakkelijk mee, maar je kunt de trap ook opbergen als je ‘m niet meer nodig hebt. Zet ‘m in de meterkast, de schuur of op zolder. Zonder dat je veel bergingsruimte hoeft in te leveren. Ideaal, toch?