Is een donzen dekbed 240 x 220 comfortabel?

Wil je een super comfortabel bed creëren? Denk dan niet alleen aan een topkwaliteit matras, maar ook zeker aan een lekker dekbed. De meest comfortabele vulling voor een dekbed is zonder twijfel dons. Maar hoe zit het als je een groot donzen dekbed 240 x 220 cm nodig hebt? Blijft een donzen dekbed dan nog steeds een goede keus? Lees hier meer over de voordelen van donzen dekbedden! 

Op zoek naar een 2-persoonsdekbed?

Als je op zoek bent naar een 2-persoonsdekbed, dan is een donzen dekbed 240 x 220 een goede keus. Ook voor een groot dekbed als deze is een donzen vulling perfect. Het voordeel van de dons vlokjes is dat ze ontzettend licht en luchtig zijn. Het dekbed biedt daardoor wel genoeg warmte, maar voelt nog steeds lekker licht aan als een wolk. Donzen dekbedden blinken uit in het bewaren van een gelijkmatige temperatuur gedurende de hele nacht. Dat komt door de goede isolatie en het uitstekende ventilerende vermogen. 

Welk soort dons is het fijnste?

In je zoektocht naar een donzen dekbed 240 x 220 kom je vast dekbedden met verschillende soorten dons tegen. Zo is er bijvoorbeeld eendendons en ganzendons. Beide soorten zijn uitstekend en zorgen voor een heerlijk dekbed. Er zit een klein verschil tussen deze twee soorten dons en dat is dat de vlokken eendendons iets kleiner zijn dan die van ganzendons. Om die reden heeft ganzendons een hogere vulkracht en isoleert iets beter. Echter, wanneer je kiest voor een dekbed met hoogwaardig eendendons zal het verschil niet tot nauwelijks merkbaar zijn. 

Het beste van het beste? Een dekbed van eiderdons

Wil je echt alleen maar het beste van het beste? Dan kies je voor een donzen dekbed 240 x 220 met een vulling van eiderdons. Dit betekent een flinke investering, maar dan heb je wel een dekbed van superieure kwaliteit. Daarbij gaat dit dekbed, vanwege de uitzonderlijk hoge kwaliteit, je hele leven mee. Een ander groot voordeel van dit soort dekbedden is dat ze in de winter aangenaam warm zijn, maar in de zomer juist een verkoelend effect hebben. Dat heeft allemaal te maken met de unieke eigenschappen van de eiderdons veertjes. Verder is het extreem zachte gevoel van dit dekbed niet te evenaren! 

Wat is de beste dikte voor een donzen dekbed 240 x 220?

Een ander punt waar je op moet letten bij de aanschaf van een donzen dekbed 240 x 220 is de dikte. Veel mensen, die op zoek gaan naar een dekbed, hebben alleen oog voor de afmetingen. Echter, voor voldoende slaapcomfort is ook de dikte, of beter gezegd de warmteklasse, van belang. 

Zoek je een warm dekbed voor in de winter, dan ga je voor warmteklasse 1 of 2. Vanwege de zachtheid van dons, wordt zelfs een donzen dekbed 240 x 220 nooit te zwaar. Is dit dekbed voor jou te warm, omdat je woning bijvoorbeeld goed geïsoleerd is, dan is warmteklasse 3 een goede keus. Zomerdekens vallen onder warmteklasse 4. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een 4-seizoenen donzen dekbed.