Kledingrek van steigerbuis maken

Het is eenvoudig om zelf een kledingrek steigerbuis te maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn steigerbuizen en koppelingen. Het kan zijn dat je de uitstraling van een grote kast in je kamer niet mooi vindt, misschien wil je de illusie creƫren van een inloopkast of wil je loze ruimte benutten door te werken met een kledingrek steigerbuis. Wat de reden ook is voor een eigen gemaakt kledingrek; het is eenvoudig te bewerkstelligen. Als eerste meet je de ruimte op waar je het kledingrek steigerbuis wil gaan plaatsen. Aan de hand daarvan kijk je hoeveel meter aan steigerbuis je nodig denkt te hebben. Hierna kun je de bijpassende koppelingen bestellen om vervolgens aan de slag te gaan met het kledingrek steigerbuis.

Benut de ruimte voor een kledingrek steigerbuis

Heb je een schuin dak op zolder of in de kamer en weet je niet wat je met deze loze ruimte aan moet? Dan kun je ervoor kiezen om hier een kledingrek steigerbuis te maken. Door een steigerbuis te monteren tegen de schuine wand kun je hier jouw kleding aan ophangen. Op die manier ben je van de loze ruimte af en kun je deze handig benutten. Tegen deze muren is het vaak onmogelijk om een kast te plaatsen. Toch wil je een plek hebben om jouw kleding in op te bergen. Daarom is in zo’n geval een kledingrek van steigerhout een goede oplossing. Met behulp van de koppelingen monteer je de buizen eenvoudig aan de wand. Aan de hand van de lengte van de wand kijk je hoeveel koppelingen je nodig hebt. 

De kledingkamer van je dromen

Je kunt bij een kledingrek steigerbuis zelf kiezen waar en hoe je deze monteert. Hier kun je erg creatief in zijn. Sommige bevestigen bijvoorbeeld de buizen aan het plafond waardoor de buizen naar beneden hangen. Hier kun je dan jouw kleding aan ophangen. Dit ziet er industrieel en stoer uit en zorgt er ook voor dat de kamer ruimtelijk wordt benut doordat je geen kast of kleding op de grond hebt staan en hangen. De steigerbuizen kunnen ook aan de muur worden bevestigd in de lengte of breedte. Wanneer je kiest voor de lengte, dan kun je hier weer planken aan bevestigen om eventueel opgevouwen kleding op te leggen. Zo stel je jouw kledingkamer helemaal naar wens af met behulp van steigerbuizen.

Kies voor de juiste materialen

Je kunt kiezen uit mooie zwarte steigerbuizen of de standaard versie voor het kledingrek steigerbuis. Het is raadzaam om te werken met steigerbuizen van gegalvaniseerd staal. Deze buizen zijn namelijk erg sterk en kunnen veel gewicht dragen. Kleding is dan niet zo zwaar, maar wanneer je heel veel kleding tegelijk ophangt kan dit toch wat gewicht met zich meedragen. Om te zorgen dat ze buizen niet gaan buigen kies je dus voor de stalen variant. Ook kies je hier de koppelingen bij in dezelfde kleur zodat alles mooi in elkaar overloopt. Het kledingrek is eenvoudig te monteren met behulp van schroeven en een inbussleutel. Binnen de kortste keren kun je genieten van jouw eigen gemaakte inloopkast.