Voor wie is een dekbed van dons geschikt?

Een goede nachtrust en lekker slapen vraagt om een goed bed met een goed matras en ook zeker het juiste beddengoed. Een goed dekbed draagt zeker zijn steentje bij aan een goede nachtrust en het is dus ook belangrijk om een goed dekbed te kopen. Wanneer je op zoek gaat naar een dekbed kom je tot de ontdekking dat de keuze reuze is en hoe bepaal je dan welk dekbed het beste bij je past. In dit blog vertellen voor wie een dekbed van dons het meest geschikt is.

Wat is een dekbed van dons?

Voordat we vertellen wie het meeste baat hebben bij een dekbed van dons is het goed om uit te leggen wat een donzen dekbed is. Een donzen dekbed is voor minstens 60% gevuld met eenden- of ganzendons. Een dekbed dat voor minder dan 60% gevuld is met dons mag niet als een donzen dekbed verkocht worden. Het etiket met een EN 12934 keurmerk moet hier meer duidelijkheid in verschaffen.

De bewegende slaper

Er zijn een hoop mensen die veel bewegen in hun slaap. Vaak worden ze wakker, omdat het dekbed helemaal gedraaid is of het lichaam niet meer goed bedekt. Een dekbed van dons is niet alleen licht van gewicht en zacht, maar ook eenvoudig te draperen. Een donzen dekbed valt dus prima om het lichaam heen. De bewegende slaper heeft dan ook veel profijt van een donzen dekbed.

Dekbed van dons voor mensen die transpireren

We transpireren allemaal, maar de één zweet meer dan de ander. Er zijn een hoop mensen die ‘s nachts overmatig transpireren en niemand wordt gelukkig van onder een vochtig en muf dekbed slapen. Een dekbed van dons zorgt ervoor dat vocht goed wordt afgevoerd. Dus ook zweet. Met als voordeel dat het dekbed droog blijft en ook niet muf gaat ruiken. Voor mensen die tijdens het slapen transpireren is een dekbed van dons uitermate geschikt!

Temperatuurverschillen

Heb jij het in de winter altijd koud en in de zomer altijd warm? Dan is een dekbed van dons zeker een goede keuze, want door de goede isolatie van zowel eenden- als ganzendons heb je het in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel. Nu is het wel een feit dat ook hieron het ene donzen dekbed de andere niet is. Bij de aanschaf is het dus goed opletten dat het dekbed wel de juiste warmteklasse heeft. Normaliter zijn er maximaal 4 warmteklassen waaruit je kunt kiezen.

White Cloudz – Goodmorning!

Dekbed van dons is milieuvriendelijk

Een dekbed van dons wordt met natuurlijke producten gefabriceerd. De vulling is van eenden- of ganzendons dat afkomstig is uit de voedselindustrie. Waar de veren en de dons niet gebruikt worden. Dons is ook biologisch afbreekbaar en dus minder belastend voor het milieu. In tegenstelling tot vulmateriaal van synthetische vezels. Het is wel belangrijk om bij de koop te controleren of het dekbed de juiste keurmerken heeft zodat je zeker weet dat het dekbed diervriendelijk is geproduceerd. De keurmerken RDS (Responsible Down Standard) en/of Down Pass geven hier uitsluitsel over.