Voordelen van raamdecoratie op maat

Raamdecoratie kun je aanschaffen in standaard formaat, maar ook raamdecoratie op maat is een optie. Raambekleding met standaard afmetingen is vaak goedkoper dan raamdecoratie op maat, maar laatstgenoemde is unieker en kent vele voordelen. Steeds meer mensen kiezen ook voor maatwerk, omdat het enorme voordelen met zich meebrengt. Daarom kiezen mensen ook steeds vaker voor maatwerk in raambekleding. Zo wordt je raamdecoratie precies zo geleverd dat het aansluit bij de wensen van jou als klant en de mogelijkheden van je woning. In dit artikel zullen de voordelen van raamdecoratie op maat aan bod komen. 

Volledige privacy met raamdecoratie op maat

Kies je voor raamdecoratie die in precies de afmetingen geleverd wordt, die jij hebt doorgegeven, dan sluit de raamdecoratie naadloos aan op je raam. Wat houdt dit in? Voldoende privacy, want je kunt de raambekleding zo bedienen dat hij volledig afsluit en er geen inkijk mogelijk is. Inmeten kun je eenvoudig zelf doen door gebruik te maken van meet handleidingen online. Ben je toch niet zeker van je inmeet vaardigheden? Je kunt ook bij veel bedrijven gebruik maken van een inmeetservice tegen een kleine meerprijs.

Raamdecoratie is daarvoor jouw wensen

Wanneer je kiest voor een artikel op maat gemaakt, dan wordt dat artikel helemaal aangepast naar jouw wensen en behoeftes. Bij raamdecoratie op maat is dit niet anders. Je kunt je eigen kleuren kiezen, je eigen afmetingen en je eigen soort raamdecoratie. Tevens heb je binnen de gekozen raambekleding ook nog meerdere opties. Bij bijvoorbeeld jaloezieën kun je de kleur en breedtes van de lamellen, ladderkoorden en ladderbanden kiezen. Kom je er zelf niet uit of heb je advies nodig over wat passend is in jouw situatie? Vraag dan advies in bij woningexperts, zoals Raamdecoratieshop. 

Je nachtrust is verzekerd

Met raamdecoratie op maat kun je voor ieder afzonderlijk vertrek in huis de beste raambekleding kiezen. In je slaapkamer heb je bijvoorbeeld andere wensen en behoeftes dan in je woonkamer. Zo is een aluminium jaloezie prima voor in je keuken, maar wil je in je badkamer liever een cellulair scherm. Voor de slaapkamer is het een aanrader om te kiezen voor verduisterende vormen van raamdecoratie. Een verduisterend rolgordijn is bijvoorbeeld een goede optie of een perfect fit rolgordijn, waarbij de kieren tussen kozijnen/muren en de stof minimaal zijn. 

Perfecte ambiance in huis

Wanneer je pas een huis of appartement koopt en er hangen nog geen raamdecoraties, zul je merken dat je je open voelt en er geen sfeer in huis hangt. De ideale raambekleding zorgt namelijk voor ambiance in je woning. Dit komt, doordat je met raambekleding met de lichtinval in het vertrek kunt spelen. Een romantisch diner is bijvoorbeeld sfeervoller, wanneer je je vertrek verduisterd. Sfeer realiseer je wel alleen, wanneer de raamdecoratie goed aansluit bij de rest van je interieur. Wanneer je raambekleding namelijk matcht met je interieurstijl, dan creëer je een uniform geheel wat zorgt voor rust in je woonruimte. Wanneer je je raambekleding op maat laat maken, kan dit naadloos aansluiten bij je woonstijl. De sfeer in je wooninterieur is pas compleet kortom met raamdecoratie op maat.